Scootmobiel kopen?

Bij MAX Welzijnswinkel vindt u de beste opties en gaat u snel weer zelfstandig op weg!

Gratis en vrijblijvend advies

Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs om uw situatie en wensen te bespreken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergroot uw mobiliteit dankzij de juiste keuzes en ga weer lekker op weg!

Als u mobiliteitsproblemen ervaart, is een scootmobiel kopen vaak een fijne, eenvoudige en effectieve oplossing. Op bezoek bij vrienden of familie, even boodschappen doen, een frisse neus halen of een dagje weg te gaan: het zijn allemaal activiteiten waarvoor u mobiel moet zijn en die bijdragen aan een hogere kwaliteit van leven en aan het zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Met een scootmobiel kunt u gemakkelijk en veilig weer op weg. Maar waar moet u eigenlijk op letten? Gaat u voor een vier- of driewiel scootmobiel? Kiest u voor een opvouwbare of vaste versie?

Opvouwbare scootmobiel
Opvouwbare scootmobiel verhuur

Waar u op moet letten

Bij MAX Welzijnswinkel vindt u een ruim assortiment aan scootmobielen. Onze ervaren adviseurs helpen u bij het maken van de juiste keuze. Er zijn namelijk verschillende dingen waar u op moet letten, als u een scootmobiel kopen overweegt:

 • Bent u van plan deze vooral binnenshuis of buitenshuis te gebruiken?
 • Gaat u er korte of juist lange afstanden mee afleggen?
 • Wilt u een opvouwbare scootmobiel, die u dus ook kunt meenemen in een auto, bus of vliegtuig, of is dat niet nodig en kiest u voor een vaste scootmobiel.
 • Heeft u genoeg aan een driewielscootmobiel of heeft u liever een vierwielscootmobiel voor extra stabiliteit?
 • Wilt u een scootmobiel kopen of huren?

U heeft overigens geen rijbewijs nodig voor het besturen van een scootmobiel. Verzekeren is wel belangrijk.

Vier- of driewiel scootmobiel

Deze keuzes hangen vaak met elkaar samen: als u een scootmobiel wilt voor korte afstanden, bijvoorbeeld om ritjes naar de supermarkt mee te maken, dan is het verstandig om een driewiel scootmobiel te kiezen. Die heeft een kleinere draaicirkel, waardoor u gemakkelijk bochtjes kunt maken en door een winkel heen kunt manoeuvreren. Ook als u uw scootmobiel binnenshuis wilt gaan gebruiken, is dit een verstandige keuze.

Een scootmobiel met drie wielen is bovendien praktisch wat betreft ruimte: aan de voorkant wordt slechts door één wiel ruimte ingenomen. Zo heeft u daar meer ruimte over om bijvoorbeeld uw boodschappen op te zetten.
Als u langere afstanden wilt afleggen, is het slim om te kiezen voor een vierwiel scootmobiel. Elke scootmobiel is veilig en het risico op omvallen is zowel bij een vierwiel als een driewiel scootmobiel minimaal. Toch geeft een scootmobiel met vier wielen een groter gevoel van stabiliteit. Dankzij de vier wielen kunnen bovendien grotere afstanden worden afgelegd en kunnen hogere snelheden worden behaald.

Vast of opvouwbaar

Als u een gevoel van stabiliteit belangrijk vindt, is vooral de keuze tussen een opvouwbare (of inklapbare) scootmobiel en een vaste scootmobiel belangrijk. Een vaste scootmobiel geeft een stabieler gevoel. Als u veel op reis gaat of met de auto of het openbaar vervoer uitstapjes maakt, is een opvouwbare scootmobiel handig. Die neemt u gemakkelijk mee in de achterbak van een auto en kan zelfs met het vliegtuig mee. Voor meer informatie en een uitgebreidere vergelijking tussen vaste en opvouwbare scootmobielen, kunt u terecht op deze pagina.
Samen met de adviseurs van MAX Welzijnswinkel bespreekt u alle mogelijkheden en kiest u de beste scootmobiel-optie voor u. Zo gaat u weer snel, veilig en zelfstandig de weg op.

Uitgelichte producten

 • Scootmobiel Ceres 4 Special Edition

   2.999,00
 • Scootmobiel Trophy

   5.395,00
 • Scootmobiel Sterling S425 grijs

   2.695,00
 • Scootmobiel Ceres 4 deluxe voor binnen en buiten

   3.299,00
 • Scootmobiel Antares 4, opvouwbaar

   1.295,00
 • Scootmobiel Sterling, 4 wiel vanaf

   3.295,00

Gratis thuisadvies door heel Nederland