Hoog/laagbed: verzorging in uw eigen omgeving

Gratis en vrijblijvend thuisadvies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verpleegbed dat past bij uw interieur

Bij een hoog/laagbed, ook vaak ‘verpleegbed’ genoemd, denkt u al gauw aan een verpleeghuis- of ziekenhuisbed. Dat is niet altijd iets wat u graag in uw met zorg ingerichte slaapkamer of andere woonruimte zet. Gelukkig hoeft dat ook niet! Bij Max Welzijnswinkel kunt u terecht voor een hoog/laagbed dat eruit ziet als een normaal bed, maar dat alle functies heeft die uw gezondheid vereist.

Verpleegbed-Utah-kopie

Hoog/laagbed elektrisch verstelbaar

Een verpleegbed is een bed voor ouderen, mindervaliden of gehandicapten die mobiliteitsproblemen ervaren of die (gedeeltelijk) aan bed zijn gebonden. Als u veel tijd in bed doorbrengt, zorg aan bed nodig heeft of moeite heeft met in- en uit bed komen, heeft u een goed verpleegbed nodig. Het is erg belangrijk dat u in zo’n bed een ergonomische houding aan kunt nemen. Daarom zijn de lattenbodems van deze bedden verstelbaar. U kunt de rug- en beenhoogte elektrisch verstellen. Ook kunt u het bed elektrisch verhogen en verlagen; vandaar de naam hoog/laagbed.

Verpleegbed-Virginia-kopie

Standaardfuncties

Behalve elektrische verstelling heeft een verpleegbed nog een aantal belangrijke functies. Zo hebben de bedden een anti-trendelenburgstand, waarbij u uw benen omhoog kunt zetten, zodat het bloed beter doorstroomt. De bedden hebben beremde wielen, zodat het bed veilig vast staat tijdens het in- en uitstappen of als u verzorgd wordt.
Sommige bedden hebben standaard een papegaai en houten onrusthekken, bij andere bedden zijn die optioneel. Dankzij een papegaai kunt u zichzelf omhoog trekken en onrusthekken zorgen ervoor dat u niet uit bed kunt vallen.

Extra mogelijkheden

Wilt u niet alleen een bed maar ook een bijpassend nachtkastje? Dat kan. Bovendien zijn er verschillende designopties. Bij MAX Welzijnswinkel kunt u kiezen uit verschillende modellen hoog/laagbedden in beukenhout en soms ook in kersenhout. Er zijn allerlei kleuren beschikbaar, zodat er altijd wel een kleur is die goed bij uw interieur past.
Er is een bed dat tot 150 kilo belast kan worden (Viriginia) en een bed dat tot wel 275 kilo kan worden belast (Wisconsin). Het verpleegbed Motreal is de meest uitgebreide versie, die, behalve de standaard functies, ook nog een centraal remsysteem heeft en verkrijgbaar is in verschillende lengtes.

De beste keuze dankzij de experts van MAX Welzijnswinkel

Samen met de experts van MAX Welzijnswinkel kijkt u naar de beste optie voor in uw situatie. Zo krijgt u een passend model, zowel voor uzelf als uw eventuele verzorgenden. Dankzij hun jarenlange ervaring in het vak weten de MAX Welzijnswinkel-experts precies wat de beste keuze is in uw persoonlijke geval, met uw persoonlijke wensen en eventuele lichamelijke beperkingen.
Bovendien kunt u bij MAX Welzijnswinkel gebruik maken van onze bezorgdienst. Wij leveren uw meubelen, monteren ze en nemen indien nodig oude meubelen mee of verplaatsen ze. Ook nazorg wordt, als u die nodig heeft, door onze eigen mensen uitgevoerd. Zo staan we altijd voor u klaar.
Benieuwd welk verpleegbed het beste bij u past? Heeft u advies of informatie nodig? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze winkels.

Uitgelichte producten

Gratis thuisadvies door heel Nederland